Activitats per celebrar els mil anys de la consagració de Sant Pere de Rodes

 

El dia 5 d’octubre de l’any 1022 va tenir lloc la consagració de l’església del Monestir de  Sant Pere de Rodes,  que avui és un referent mundial per la seva arquitectura i originalitat.   La consagració va comportar la consolidació dels dominis del monestir a principis del segle XI  i l’inici d’un llarg temps d’esplendor,  que avui veiem reflectit en el conjunt de construccions del monument i que l’han convertit en un dels més estimats i admirats de Catalunya.  

Per commemorar aquests mil anys de la consagració de Sant Pere de Rodes, des de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural del Departament de Cultural de la Generalitat de Catalunya,  s’han programat diferents actes i celebracions que tindran el seu tret de sortida el proper diumenge 1 de maig i s’aniran succeint al llarg de l’any fins el maig de 2023.  

Les celebracions s’iniciaran a partir del 30 d’abril a les 12h amb la inauguració dins del monestir de l’exposició “Sant Pere de Rodes, l’objectiu immortal. Fotografies i fotògrafs (segles XIX-XXI)”a la sala de Llevant del monestir.

L’endemà, el diumenge 1 de maig, tindrà lloc la desena edició de la tradicional Pujada a Sant Pere de Rodes, amb la que es pujarà a peu fins al monestir des dels nou pobles del cap de Creus.  

També, aquest dia a les 12h, es farà l’acte d’inauguració del Mil·lenari i la presentació de l’exemplar facsímil de la Bíblia de Sant Pere de Rodes del que ha fet donació al monestir l’ajuntament del Port de la Selva.  

Tot seguit, s’oferirà un concert a càrrec de les Corals del cap de Creus dins l’església i, paral·lelament s’oferiran visites comentades a l’exposició de fotografia.  

 

Més informació i inscripcions a la Xa pujada a Sant Pere de Rodes