Detectat un niu de vespa asiàtica a Pau

Es demana als veïns i veïnes que revisin els seus jardins i terrats amb cura i si es detecta algun niu s’avisi al consistori. 

 

S’ha detectat presència de la vespa asiàtica a Pau. Per aquest motiu l’Ajuntament ha demanat als pauencs i pauenques que revisin els seus habitatges, especialment els jardins i els terrats, tanques vegetals, armaris de comptadors i altres espais que puguin ser arrecerats per a fer-hi un niu.

En cas que es detecti la presència d’aquesta espècie al domicili, cal avisar immediatament a l’Ajuntament.

Niu primari de vespa asiàtica. Ajuntament d’Olèrdola
Niu vespa velutina. Agents Rurals.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

La vespa asiàtica (Vespa velutina nigrithorax) és una espècie invasora que viu originàriament a la Xina, el nord de l’Índia i Indonesia.   Els adults s’alimenten de líquids dolços (nèctar i mel) i també de fruita madura. Les larves s’alimenten d’abelles i d’altres tipus d’insectes que són capturats pels adults i transportats als nius.

La vespa velutina instal·la els seus nius, preferentment, a les branques altes dels arbres, tant a les zones urbanes com agrícoles o boscoses. Aprofita les valls fluvials i evita les poblacions pures de coníferes.

No és especialment agressiva per a les persones però la seva presència causa importants impactes negatius sobre l’apicultura, també depreda espècies d’invertebrats autòctons i pot afectar a la seguretat i salut públiques, pel risc derivat de les proximitat dels vespers als assentaments i activitats humanes, creant percepció d’inseguretat.

Les administracions locals són les que directament reben els avisos de la ciutadania per presència de vespes o vespers de d’aquesta espècie.

Seber-ne més ↓

La_vespa_asiatica__la_invasio_de_la_vespa_asiatica

La_vespa_asiatica__cicle_biologic_de_la_vespa_asiatica

La_vespa_asiatica__vespes_socials_i_especies_semblants

La_vespa_asiatica__vespers_i_altres_nius_de_vespes

La_vespa_asiatica__emplacament_dels_vespers_de_la_vespa_asiatica