Emotiva festa sorpresa de comiat al Mestre

Moltes generacions de Pau es van reunir per acomiadar el Mestre, que es va emocionar per totes les mostres d’afecte rebudes.

 

Després de trenta-sis anys el mestre i director de l’escola de Pau, Joan Clotas , s’ha jubilat. Dimecres passat, tota la comunitat educativa, exalumnes, veïns i veïnes, i membres de l’Ajuntament de Pau, van celebrar un acte de comiat al “Mestre” al pati de l’escola.

Cap a les 19 h el mestre va arribar a Pau convocat a una reunió amb l’AMPA, l’Ajuntament i la futura nova direcció del centre.  Sense ser-ne coneixedor, al pati de l’escola l’esperaven més d’un centenar de persones per a agrair-li tota la feina feta durant el seu llarg recorregut al centre.

Un llarg aplaudiment a l’arribada de Clotas va ser el preludi d’un seguit d’emotius actes i parlaments dels presents. El pati va ser un sol cant al ritme de Doctor Prats, amb la lletra adaptada i dedicada al Mestre. L’alcalde, Pere Maluquer, va agraïr tota la dedicació als nens i nenes de Pau durant tots aquests anys, i la mestra Mireia Company, qui agafa el relleu en la direcció del centre, va dedicar unes emotives paraules al Mestre, que també es troben publicades a El Roenc:

 

“No és el director, ni és en Joan. És el Mestre del poble. Una persona propera, amable, bromista, sensata, empàtica, generosa, humil, humana, i sempre disposada a donar un cop de mà. Un exemple a seguir com a persona i com a professional. I ara… Se’ns jubila! No tenim paraules per agrair-li tota la tasca que ha fet durant aquests trenta-sis anys. El Mestre ha deixat una enorme empremta al cor de generacions i generacions d’alumnes, mestres i famílies que hem tingut el privilegi de compartir part de la vida al seu costat. Moltes gràcies, Mestre!”.

 

Tot seguit, es van presentar totes les promocions des del 1985-86 fins a l’actual, on cada exalumne portava un dorsal amb el seu any i feia entrega d’una peça d’un puzle al Mestre. La família de Clotas el va ajudar a construir la imatge. Un cop fet el puzle, es va poder veure la imatge de l’escola i un conjunt de paraules que, per a tots els presents, descriuen al Mestre: professionalitat, il·lusió, generositat, comprensió, noblesa, passió, implicació, etc.

A continuació, va ser el torn de la presidenta de l’AMPA, qui també va agrair la tasca desenvolupada pel mestre, i va iniciar l’entrega de regals del claustre i alumnes d’enguany:  educació infantil li regalaren un emotiu vídeo de 23 minuts, on diverses persones recorden i agraeixen els moments viscuts amb el Mestre; cicle inicial li va fer entrega d’un scrapbook, amb un recull de fotografies, imatges i dibuixos de tothom qui va voler participar; el cicle mitjà li van donar la lletra de la cançó emmarcada; i els alumnes de cicle superior li van regalar una canya i un carret per la seva nova etapa de jubilat. Per acabar, es va destapar una placa homenatge a l’entrada de l’escola amb la mateixa imatge del puzle.

 

El Mestre es va mostrar profundament agraït i emocionat per l’acte “és un dels millors regals que m’han fet a la meva vida”. Clotas també va demostrar satisfacció per la situació i ambient generat en el centre i per l’estimació que ha rebut del poble de Pau.