Inici del procés participatiu del Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible i el Clima del Cap de Creus

La Diputació de Girona ha iniciat el procés participatiu per a l’elaboració del Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible i el Clima del Cap de Creus. Un document mitjançant el qual es planifiquen les accions de mitigació i adaptació al canvi climàtic a realitzar en els pròxims anys en els municipis inclosos en la unitat de paisatge del Cap de Creus, en la qual s’inclou el municipi de Pau.

El Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible i el Clima (PAESC) s’emmarca en el compromís adoptat pels municipis en el Pacte de les Alcaldies, una iniciativa europea per a millorar l’eficiència energètica, utilitzar energies renovables i adaptar el seu territori al canvi climàtic. Es tracta d’un document de planificació energètica i climàtica que té per finalitat assolir l’objectiu europeu d’una reducció del 55% d’emissions de CO2, per al 2030 mitjançant la planificació d’accions de mitigació i adaptació al canvi climàtic.

D’aquesta manera, el procés de participació ciutadana pretén promoure el debat ciutadà sobre l’energia sostenible i el clima, el model energètic en aquesta unitat de paisatge, recollir les propostes d’acció i elaborar un Pla d’Acció amb la incorporació del debat i les propostes.

Qui hi pot participar?

Qualsevol persona, entitat, associació o agent del territori que tingui interès en el Medi Ambient.

Com hi puc participar?

  • 17 de novembre de 2021 a les 18h: Sessió de participació telemàtica “Carregueu-vos d’energia i decidiu el futur del teu territori”. 

L’objectiu de la sessió és debatre el model energètic que es vol impulsar al territori. A partir de l’exposició dels aspectes més destacables de la diagnosi del PAESC, es treballarà amb la ciutadania i entitats sobre quines propostes es poden dur a terme a nivell supramunicipal per a reduir les emissions. Es farà un recull de les propostes que han sortit i es publicaran al Portal Decidim.

El taller està adreçat a qualsevol persona, entitat, associació o agent del territori que tingui interès en el Medi Ambient.

Inscripció al taller virtual de participació ciutadana “Carregueu-vos d’energia i decidiu el futur del vostre territori” per la Unitat del Paisatge del Cap de Creus, que inclou els municipis: Cadaqués, Colera, Llançà, Palau-saverdera, Pau, Portbou, el Port de la Selva, Roses, la Selva de Mar, Vilajuïga

 

  •  De l’18 de novembre a l’18 de desembre de 2021: Propostes al Decidim.

Amb l’objectiu de recollir propostes de cada municipi, s’obrirà un espai virtual a la pàgina web Decidim durant un mes després de la sessió participativa. Durant aquest període es podrà donar suport a les propostes i fer comentaris per tal donar visibilitat a aquelles que tenen un major consens de la ciutadania per estudiar la seva incorporació als documents.