Jornades “Balcons de l’Empordà” durant la Setmana de la Natura

Palau-saverdera, Pau, Vilajuïga i Pedret i Marzà organitzem diverses activitats a l’entorn dels dos parcs naturals 

 

Per la Setmana de la Natura 2022, els municipis de Palau-saverdera, Vilajuïga, Pedret i Marzà i Pau ens coordinem per organitzar unes noves jornades entorn del territori que ens uneix, la zona entre dos parcs naturals: el del Cap de Creus i el dels Aiguamolls de l’Empordà.

 

Del 2 al 6 de juny tindrà lloc “Balcons de l’Empordà. Cultura i Paisatge“, unes jornades que acolliran activitats com rutes guiades, tallers de descoberta o un dinar popular.

El tret de sortida serà l’acte de presentació, el dia 2 de juny a les 19 h, seguit de la presentació del Grup de Consum per part del Garrollar,  l’Associació de Veïns de Vilajuïga per l’Estudi i Preservació del Territori.

Les jornades acabaran el dilluns dia 6 amb la ruta dels dolmens de la Creu Blanca i una sortida guiada, amb la temàtica de les papallones, fins a la Torre del Vent.

 

Balcons de L’Empordà també acollirà xerrades com la del director del Parc Natural del Cap Creus, Ponç Feliu, sobre els nous reptes en la gestió del parc, o la presentació del projecte “Un somni: el retorn de la Trenca”, a càrrec del biòleg David Ibáñez. A més, s’han programat diferents tallers com el tast d’olis a càrrec d’Empordàlia, o tallers d’utilització de l’aplicatiu iNaturalist.

 

El diumenge serà el dia de més activitats, totes amb un punt en comú: la Torre d’en Mornau. Aquest espai, que pertany a Incasol, serà el punt de concentració per a totes les sortides caminant, tallers, així com el dinar popular. Per arribar allà, l’organització ha previst un trenet que recorrerà els quatre municipis tant d’anada, al matí, com de tornada, a la tarda.

 

En totes les activitats que es desenvoluparan durant els cinc dies de jornades  seran gratuïtes, excepte el dinar.

PROGRAMA BALCONS

 

Més informació:  www.visitapau.cat/balcons-de-lemporda/