L’escola de Pau avança en la digitalització gràcies al donatiu de la família Hannen

L’acte per agrair el donatiu que Christina Anna Hannen i Reiner Hannen han realitzat pel procés de digitalització a l’escola de Pau ha tingut lloc aquest dijous a la tarda al pati de l’escola de Pau.

A més dels homenatjats, hi han estat presents la presidenta de l’AMPA de l’escola, Laura Casas, la directora, Mireia Company, l’Inspector d’Educació i alcalde de Portbou, Xavier Barranco, i l’alcalde de Pau, Pere Maluquer. També hi ha estat present la regidora d’educació del municipi i segona tinent d’alcalde, Yolanda Menesses i, entre el públic s’hi ha vist una cara molt coneguda i estimada per la comunitat educativa, la de l’anterior director, Joan Clotas, a qui també s’ha fet referència durant els parlaments per la seva gran tasca al centre educatiu del municipi.

Durant els parlaments, tant la presidenta de l’AMPA com la directora han agraït la donació de la família Hannen. Laura Casas ha destacat el paper de l’escola, no només per l’aprenentatge acadèmic, sinó per la tasca que realitza en el creixement dels infants de Pau, i ha agraït la generositat dels Hannen a l’hora d’ajudar-los a proveir als alumnes de més eines per formar-se en el món digital.

D’altra banda, Mireia Company ha explicat que el projecte de digitalització dels centres es va iniciar fa dos anys, des de Pau es va començar amb l’adquisició d’ordinadors portàtils i monitors digitals, amb una col·laboració de l’Ajuntament i el departament d’Educació. Però que ha sigut “amb l’ajuda de la seva generositat que hem pogut adquirir molt material per actualitzar el centre”. La directora ha acabat el seu discurs, primer en anglès i després en català, agraint que “a l’hora de fer una donació, pensin en els nens, que són els ciutadans del futur”.

Per la seva banda, Reiner i Christina Hannen, acompanyats de la seva filla, s’han mostrat molt contents de formar part de Pau i d’haver pogut ajudar a l’escola a fer aquest gran pas, perquè, diuen, “els infants són el nostre futur”. Hannen ha recordat com, passejant per davant l’escola, els va xocar la senzillesa i la llibertat que es respira a diferència de les escoles més modernes però alhora més rígides que tenen a Alemanya.

Xavier Barranco, inspector d’educació i representant a l’acte del departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, ha volgut remarcar que “aquesta ha de ser la relació entre les famílies, l’escola i l’entorn”. Tot i això, Barranco, que s’ha mostrat content per la donació, ha lamentat que “m’hagués agradat que no hagués sigut necessària i els recursos haguessin vingut d’on han de venir”. L’inspector ha afegit que l’escola de Pau “és un cotxe de fórmula u a la comarca, heu d’estar molt orgullosos de tenir-la” però desitja fermament que “aviat en tingueu una de nova i més digne”.

També l’alcalde, Pere Maluquer, ha volgut destacar l’aportació al projecte que han realitzat la família Hannen, i ha explicat que els Hannen van néixer i créixer en un municipi com Pau, però a Alemanya, s’han format i s’han esforçat de valent, i han creat una gran empresa familiar que ha esdevingut internacional. I han triat Pau per viure. “Tenen molt clar que en el que primer han d’invertir és en la formació”. Maluquer ha afirmat que el projecte de digitalització es va iniciar amb el llavors director Joan Clotas, qui també estava present a l’acte, i que la donació ha permès acabar totalment aquest projecte. L’alcalde ha aprofitat per demanar al representant del departament d’Educació que traslladi la voluntat de Pau, i el compromís del govern local, de reclamar una nova escola i deixar el barracó, perquè “Pau ho necessita i s’ho mereix, no volem ser un gran centre, volem mantenir l’escola amb aquestes places, però nova”.

El procés de digitalització
L’objectiu principal del projecte de l’escola de Pau en el seu procés de digitalització educativa és garantir que l’alumnat pot incorporar el pensament computacional i l’ús d’instruments i aplicacions digitals, amb l’objectiu que tots els menors tinguin accés a les eines informàtiques sense fer distincions per raó de la capacitat econòmica de les respectives famílies.

Un cop finalitzats els parlaments, l’equip directiu, encapçalat per Mireia Company, ha fet una visita guiada a l’escola per explicar la utilitat del material rebut, valorat en divuit mil cinc-cents euros. Entre aquest material destaquen les tauletes, ordinadors portàtils, abundant material de robòtica, tres monitors digitals, taules amb rodes plegables, material manipulatiu per educació infantil, instruments i material d’educació física.